Skrivnosti kratkih wellness oddihov, ki nas osvežijo in pripravijo na nove izzive!

Oddihi so odvisni predvsem od tega kar si želite, potrebujete. Vikend, nekaj dni ali pa morda cel teden oddiha?

Kaj lahko pričakujete od wellness oddiha?

 

Oživite, osvežite, pomladite

Mnogo wellness ponudnikov najdemo v gorah, ob morju oz. nekje v naravi. Ravno ta bližina narave je en izmed faktorjev, ki ugodno vpliva na počutje in še dodatno ojača ta občutek sprostitve (zvok valov, vetra …), poleg pa lahko naredimo še izjemne fotografije. Najdemo jih v eksotičnih krajih, kot tudi v skritih kotičkih v naši bližini (Logarska dolina, Slovenska obala, Gorenjska,…). V nasprotju z običajnim dopustom, s katerega se ponavadi vrnemo bolj utrujeni, kot pa smo bili pred odhodom, se iz wellness oddiha vrnemo polni energije.

 

Odklopite se od sveta

Velika večina gre na oddih za odklop od vsakodnevnega stresa in si tako napolni baterije. Nekateri wellness ponudniki pa so šli celo tako daleč, da so začeli s prepovedjo uporabe mobilnikov in celo vseh elektronskih naprav. Z motečimi faktorji se namreč srečujemo vsak dan in za popoln odklop potrebujemo več fokusa na telo in duha. To dosežemo s tem da v miru uživamo hrano in pijačo, preberemo kakšno knjigo, uživamo v naravi in se, v primeru če na oddih nismo prišli sami, posvetimo tudi naši družbi.  Če pa si zaželimo še piko na i, pa si privoščimo masažo, aromaterapijo ali pa se preprosto odpravimo na sprehod v naravo.

Z odklopom od motečih stvari, si “spočijemo” možgane in misli. Z jogo ali meditacijo lahko ta notranji mir še hitreje dosežemo. Tudi če samo sedimo v tišini in uživamo v naravi, s tem ni nič narobe. V miru lahko ugotovimo kaj si zares želimo in naredimo načrt, kako naprej.

 

Očistite tudi telo, ne le duha

Poleg počitka, se lahko na wellness oddihu odločite tudi za bolj zdravo izbiro hrane. Poskrbite, da pijete zadostne količine in tako iz telesa izločite čim večje količine strupov, ki se v nas nabirajo zaradi vsakodnevnega stresa in nezdrave prehrane. Tak pristop lahko pozitivno vpliva na nivo energije in spočit um. Poleg zdrave hrane, pa na sprostitev ugodno vpliva tudi rekreacija, obisk savn, masaže. meditacija, branje knjig, sprehodi v naravi, obilica sončnih žarkov (le teh nam primanjkuje, če smo cele dneve zaprti v pisarni) …

 

Revitalizirajte

Kljub počitku in sprostitvi pa to ne pomeni, da boste sedeli križem rok. V času oddiha boste imeli zadosti časa in energije, da odkrijete kašno novo strast, se podate na gorsko pot s kolesi ali pa vsak dan preplavate določeno število dolžin v bazenu. Morda lahko preizkusite tudi kakšno novo masažo ali aroma terapijo, ki jo wellness ponuja, vi pa je še ne poznate.

 

Ustvarjajte nove vzorce in navade

Najpomembneje od vsega pa je, da se naučimo nekatere stvari ponoviti tudi ko se vrnemo domov. Tudi če doma nimamo tako lepega razgleda in 24 ur časa na dan za počitek, še vedno lahko ohranjamo zdrav način prehranjevanja, redno obiskujemo rekreacijo in začnemo redno meditirati. Po vsem času ki smo ga porabili, da smo se končno spočili, si ne želimo takoj skočiti nazaj v življenje, ki je kombinacija odvisnosti od kave in sladkarij.

 

Preberite še:

En korak “nazaj” za izboljšanje produktivnosti in koncentracije

Produktivnost še vedno dojemamo čisto narobe