Ray Dalio

Gre za enega najbolj uspešnih investitorjev vseh časov, ki je hkrati tudi ustanovitelj enega izmed največjih “hedge” skladov na svetu. Je avtor knjige (priporočamo da jo preberete) Principles: Life and Work, v kateri je povzel svoj pogled na svet, življenje, ekonomijo … V svoji karieri je zgradil eno izmed najuspešnejših podjetij ravno zaradi njegove izjemne vizije, saj so sestanki njegove ekipe posneti in kasneje analizirani, sodelujoči pa s pomočjo aplikacije medsebojno ocenijo učinkovitost sebe in sodelavcev.

ray dalio

Ko je bil gost v oddaji Tim Ferris Show, je Tim-u zaupal 3 knjige, ki bi jih vsakdo moral prebrati in nimajo veze s financami.

 

1. The Lessons of History by Will and Ariel Durant

V knjigi gre za kratek pregled ponavljajočih se tematik, ki so se zgodile v nekaj tisoč letih človeške zgodovine. Socialni in filozofski razvoj, velike ideje, dosežki, vojne in osvajanja, ter kako je vse to vplivalo na nas in naš razvoj.

 

2. River Out of Eden by Richard Dawkins

richard dawkins, river out of eden

Evolucija ima največji potencial v vesolju in s pomočjo te knjige boste lažje videli stvari s prave perspektive. Kako se je vse skupaj začelo in kam smo sploh namenjeni?

 

3. The Hero with a Thousand Faces by Joseph Campbell

Joseph Cambell, A hero with a thousand faces

Z raziskovanjem največjih mitov v človeški zgodovini, je Campell odkril povezavo med človeškim duhom in pripovedovanjem. S svojim filozofskim pridihom, je knjiga močno vplivala tako nanj, kot tudi na druge avtorje, pisce pesmi, oblikovalce igric in režiserje filmov, saj še naprej vzpodbuja posameznike k pripovedovanju zgodb.

 

VIR: http://www.businessinsider.com/ray-dalio-bridgewater-book-recommendations-2017-10/?utm_content=buffer4dbfd&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer/#river-out-of-eden-by-richard-dawkins-2