Se kdaj zaželite, da bi naredili nekaj več in nekomu polepšali dan?

Kako to narediti? Ali so res potrebna darila in zapravljanje denarja zato, da se nekdo počuti cenjenega in spoštovanega?

5 preprostih nasvetov, kako polepšati dan znancu, prijatelju, mami, sestri ali sosedi 🙂

 

#Obiščite nekoga. Večino časa preživimo za računalnikom, komuniciramo preko različnih elektronskih program in telefonov. Za spremembo se do prijatelja sprehodite in mu pozvonite na vrata. Vesel bo obiska, tako kot so naše babice, ko jih obiščemo!

 

#Pojdite z nekom na kosilo. Marsikdo se počuti osamljenega, vendar ga je tega strah priznati. Ko greste na kosilo s seboj povabite nekoga, za katerega menite, da mu bi družba lahko koristila. Konec koncev človeštvo že od nekdaj hrano uživa v skupinah in nihče ne bi smel jesti sam. Morda bo menjava družbe koristna tudi za vas!

 

#Preberite in delite navdušujočo zgodbo. Na socialnih omrežjih velikokrat preberemo takšne in drugačne resnične (in neresnične) zgodbe, ki nas navdihnejo. Verjetno imate tudi vi kakšno, morda iz službe, šole ali otroštva. Delite jo z ostalimi in ko bo vaša zgodba nekoga navdihnila, bo zanj dan lepši!

 

#Razvajajte. Če boste na obisk, v službo ali pa kar tako na ulico, s seboj prinesli nekaj dobrega (sladek, slan prigrizek) bodo tega zelo veseli. Saj veste kakšni so otroci, ko jim ponudiš bombone in so vsi nasmejani do ušes. Takrat lahko iz njihovih obrazov razbereš veselje in zadovoljstvo, katerega se tudi sam nalezeš.

 

#Ponudite pomoč. Pomagajte starki prečkati cesto, ali pa morda nekomu nesti vrečke iz trgovine. Poberite žogo in jo vrnite otrokom, ki se igrajo na drugi strani ulice. Bodite prijazni in tudi ostali bodo prijazni do vas.

 

“Jaz zadnje čase velikokrat spregovorim kakšno besedo s “kralji ulice”, ter ostalimi, ki nimajo in prosijo za kakšen drobiž. Na koncu se iz nekaj besed razvije debata, ki se konča tako, da ponudim kakšen €, ali pa v trgovini kupim malenkost, ki jo “kralj” potrebuje!”

Preberite še kako do razvedritve v treh korakih! PREBERI