Ženske ne odrastejo z mislijo, da so lahko predsednice ali direktorice. Kljub temu pa je nekaterim uspel preboj na najvišja delovna mesta.

Kljub desetletja dolgemu boju za enakopravnost so ženske marsikdaj še vedno na obrobju sveta, kjer se sprejemajo ključne odločitve. Leta 2016 je bilo v evropskem parlamentu le 29 odstotkov žensk – tri na več kot sedem moških – v upravah in upravnih odborih največjih evropskih družb so zasedale zgolj 23,3 odstotka sedežev.

Ženske ne odrastejo z mislijo, da so lahko predsednice ali direktorice. Kljub temu pa je nekaterim uspel preboj na najvišja delovna mesta. Sposobne, drzne in ambiciozne posameznice vodijo podjetja General Motors, IMB, PepsiCo, Duke Energy, Campbell Soup, Mattel, Oracle … A seznam ameriških podjetij Fortune 500 razkriva, da ženske direktorice še vedno niso normativ. Januarja jih je bilo na omenjenem seznamu le 27! Do aprila, ko se konča prvo poslovno četrtletje, jih bo le še 24; Meg Whitman je namreč napovedala odhod iz Hewlett-Packard Enterprise (HPE), Sheri McCoy zapušča Avon, Shira Goodman pa Staples.

delež žensk, uprava, velike družbe, ženske v služi, enakopravnost,

 

Celoten članek pa si lahko preberete TUKAJ

Preberite še:

[intervju] Miha Lavtar – šef, sodelavec, podjetnik.

Največje motnje pri produktivnosti 2. del