Kevin Evans piše, da je svet ena velika priložnost za izboljšave.

Lahko se osredotočite na finance, prijateljstva in romantične zveze, posvetite del časa fitnesu in fizični pripravljenosti, lahko se naučite novih jezikov in še in še.

Toliko možnosti nas zlahka prevzame.

Kaj pa če se odločimo za neko stvar, a potem v njej ne uživamo ali pa bi bila katera druga izbira boljša, ali bolj zanimiva?

Ta pojem poimenujemo analizna paraliza. Zaradi veliko različnih možnosti, ponavadi ostanemo tam kjer smo in naše sanje ostajajo le sanje. Če si sebe predstavljate lačnega, po napornem dnevu, ko pridete v restavracijo in odprete meni s ponudbo, vas lahko vsa ta izbira hrane kar malo zmede in se niste sposobni takoj odločiti. Na koncu pa ponavadi potem izberete tisto, kar je pri vas največkrat na krožniku.

Kako se torej odločiti za eno izmed možnosti, ki lahko izboljšajo vas ali vaš standard. Najprej si priznajmo, da nimamo pojma. Za določeno časovno obdobje se sprostite ter odmislite vse te možnosti.

Tim Ferris vsako novost najprej začne kot 14 dnevni eksperiment. Če bo po 14 dneh prišel do zaključka, da mu stvar ustreza, bo stvar izvajal naprej kot 6 mesečni projekt oz. po potrebi še dlje. Ko je začenjal s svojo “podcast”  radijsko oddajo, ki je sedaj zrasla v najbolj poslušano (100+ milijonov), je najprej izpeljal nekaj epizod, nato pa ugotovil, da ga stvar neizmerno veseli in z njo nadaljeval.

Seth Godin (redni gost v Timovih oddajah, ter opisan tudi v njegovi knjigi – Tools of Titans), že celo svoje življenje obravnava kot projektno delo. Svoje kariere ne vidi kot ena sama služba, ampak kot posamezne projekte, za katere ima začrtane cilje in datume.

Odvisno od tega koliko testnih “projektov” se boste naenkrat lotili, toliko prostega časa vam bo preostalo.

Ko odštejemo spanje, hranjenje, umivanje, službo, prevoze in še kakšno nezanemarljivo aktivnost, nam mogoče ostane nekaj ur prostega časa vsak teden. Nekaterim 5, nekaterim pa morda 20 ur. Predstavljajte si te ure kot nekakšno platno, na katerega rišete… pa naj si gre za trebušne mišice oz. “six pack”, milijon evrov ali pa učenje Španščine.

Izberite si svoje testno časovno obdobje ( 2 tedna, 1 mesec …) in po pretečenem času ocenite situacijo!