Obljubljeno nadaljevanje članka: Največje motnje pri produktivnosti 1. del

Nasvet številka #1: Izklopite vsa nepotrebna obvestila

 

Ali nas je potrebno res opozarjati na vse “nujno potrebne” objave, izdelke itd …? Res potrebujemo piskanje telefona, pametne ure, računalnika, e-mailov, facebooka in ostalih aplikacij, da ne pozabimo popiti kozarec vode in pobrati perila iz pralnega stroja?

Edino zares pomembno obvestilo je telefonski klic.

Ko nekoga nujno rabimo, ga pokličemo, če je kaj narobe z otroci pokličemo njihove starše, ko se zbudimo na policijski postaji, pokličemo partnerja/partnerico. Vedno, ko je nekaj zelo pomembno, pokličemo.

Ko se ljudje odvadijo, da na vseh možnih socialnih omrežjih odgovarjate ažurno, prenehajo s pošiljanjem nepotrebnih sporočil, prav tako pa čas namenjen za pogovor z vami izkoristijo bolj kvalitetno.

 

Nasvet številka #2: Izognite se nepotrebnim sestankom

 

Včasih so sestanki samo izgovor za druženje ob pijači in nepotrebno izgubljanje časa.

Ko vas naslednjič nekdo povabi na sestanek, ga vprašajte o čem se bosta pogovarjala. Ko vam na vprašanje odgovori, preprosto vprašajte kakšno je njegovo stališče ali mnenje na to temo. Dialog lahko zaključite še z svojim mnenjem ali pa se preprosto strinjate z njegovim. S tem ste se na hitro, uspešno izognili nepotrebnem sestanku.

Z izogibanjem sestankom lahko koga užalite. Potrebno jim bo razložiti, da ste prezaposleni za “sestanke”, z veseljem pa lahko na njegova/njena vprašanja odgovorite preko e-mail-a ali kakšne druge oblike komuniciranja.

Čas je naša najpomembnejša vrednota. Čuvajte ga in ne dovolite ostalim, da vam ga tratijo po nepotrebnem.

 

Nasvet številka #3: Imejte zasebno pisarno ali delajte od doma

 

Delo od doma ima lahko ogromno dodano vrednost. Več o tem bomo napisali v enem izmed prihajajočih člankov.

Če šef v nas vidi potencial in nam omogoči delo od doma ali zasebno pisarno, bomo lahko še bolj produktivni. Včasih je potrebno svoje želje preprosto zaupati nadrejenim, ali pa že kar na razgovoru za službo. Morda vas bo kdo narobe razumel in zaradi tega ne boste dobili želene službe, vendar delo pod pogoji, ki vam ne ustrezajo, ne prinaša željnega zadovoljstva in posledično tudi produktivnost ne bo dosegala željnega nivoja. Preberite več v našem članku – Odkrijte svojo strast.

Povzeto po: https://medium.freecodecamp.com/live-asynchronously-c8e7172fe7ea