Ali mi bo uspelo pridobiti želena sredstva? Me bodo spustili skozi vrata?  To so vprašanja, katera si nadebudni poslovneži zastavljajo vsakodnevno.

Kako ti lahko pomagam?” je torej najbolj zaželeno vprašanje, ki ti ga nekdo v poslovnem svetu, na začetku poti, postavi. Kaj pa je tako posebnega v tem stavku? In kdaj ga uporabiti?

 

Moč besed

V poslovnem svetu je najpomembneje poznati in spoznati čim več ljudi. Z vprašanjem “kako lahko pomagam”, lahko hitro prebijemo led in gradimo na osnovi dobronamernosti. Če nekomu ponudimo pomoč, hitreje vzpostavimo zaupanje med sogovornikoma. Zakaj bi čakali, da se nam nekdo dokaže, če lahko naredimo prvi korak in se mi dokažemo njim? S tem močnim vprašanjem lahko postavimo trde temelje za nadaljnje sodelovanje, kot tudi izboljšamo lastno počutje, saj smo s tem naredili dobro delo.

Ko nekomu zastavimo vprašanje oz. ponudimo pomoč, moramo biti tudi zares pripravljeni pomagati in zadevo izpeljati. Ponudimo lahko praktično vse, svoj nasvet, priporočila, ali pa finančno in fizično pomoč.

 

Kako pa to deluje?

Kaj je torej skrivnost tega vprašanja? Vprašanje na nek način deluje kot investicija. Kot vsaka investicija, se nam tudi to lahko obrestuje hitro, čez nekaj let ali pa nikoli. Tudi oblika v kateri se nam prijaznost povrne ostane skrivnost do zadnjega trenutka. Nikoli ne vemo kaj bomo potrebovali, nasvet, finančno pomoč ali kaj drugega.

Ko nekdo, ki smo mu ponudili pomoč, doseže zastavljene cilje, se to občuti kot naša zmaga. Vse to vpliva na našo samozavest in samopodobo (Preberite kako izkušnje vplivajo na samozavest).

 

Če mislimo, da so posel samo številke, se krepko motimo. Lastni interesi in ignoranca, nas lahko pripelje le do zidu, čez katerega sami ne bomo mogli splezati. Zato, ne glede na to, kako huda je konkurenca in kako malo časa imate, se pravi uspeh skriva morda ravno v teh besedah: Kako lahko pomagam?

 

VIR: https://www.inc.com/ryan-holmes/the-4-most-powerful-words-you-can-use-in-business.html