Zaradi ogromnega števila vsakodnevnih opravil pogosto izgubimo rdečo nit glede tega, katera so res pomembna. Namesto da se borite s 1001 opravilom, si raje odgovorite na vprašanje »Kaj, bo naredilo moj dan odličen?« in s tem določite opravila, ki so dejansko pomembna in vas bodo popeljala bližje cilju, ko jih naredite.

Ko izberete nekaj opravil, pa jim lahko določite še pomembnost (zelo pomembno, pomembno, manj pomembno). To tehniko uporabljajo mnogi uspešni podjetniki, saj prinaša bonitete uspešnega fokusa in izvajanja opravil v določenem zaporedju. Zelo pomembne naloge, kot je recimo »dokončaj mesečno poročilo«, naj bodo na prvem mestu, kar pomeni, da jim namenimo največ energije in jih naredimo čim prej, medtem ko je lahko manj pomembna naloga zelo preprosta, kot npr. »pokliči svoje starše, in jim povej, kako zelo rad ju imaš!«, katere pa lahko naredimo tudi kasneje tekom dneva.

Z minimalnim časovnim vložkom in postavitvijo prioritetnih opravil, bo tako vaš dan bolj organiziran, opravili boste pomembne naloge, poleg tega pa boste lahko za nazaj preverili, kateremu področju posvečate premalo pozornosti.