Ponovno sem zagrabil priložnost za “zamenjavo” službe.

Pridružil sem se kolektivu ambicioznih mladih, kar radi poimenujemo kar start-up. V nasprotju s prejšnjim načinom dela, kjer je šlo za “staro šolo” (direktor v 60 letih) in trdo roko, ki je uspešno vodila podjetje skozi vsa ta leta, tukaj ni občutka, da ti nekdo ves čas gleda pod prste in spremlja vsak tvoj gib. Produktivnost je na visokem nivoju, čas prisotnosti v pisarni ni nikjer strogo zapisan, pomembno je le, da je delo narejeno. In verjemite vsakdo kdaj potrebuje dan, ko lahko svoje delo opravi od doma (to je seveda odvisno od službe, saj npr. zidar težko dela od doma). Morda potrebujemo kakšen dan malo več miru, ali pa se enostavno ne počutimo najbolje in s tem prihranimo dobro mero stresa sebi in ostalim.

Zdi se, kot da so včasih zaposleni potrebovali mnogo več “motivacije”, beri-nadzora, da so uspeli dosegati zastavljene cilje.

V nasprotju z sedanjo, je prejšnji službi bila opazna razlika v atmosferi, če je bil direktor prisoten/odsoten. Prav tako se je kaj kmalu izkazalo, da tudi spremembe vodstvu niso po godu.

Delo po principu; “Dobro je delovalo do sedaj, zakaj bi karkoli spreminjali”

Modernizacija je prišla le v obliki najnujnejših stvari, medtem ko grafična podoba, marketing, prisotnost na spletu itd., za vodstvo nimajo nobene dodane vrednosti in so potrata denarja. Sklepanje novih partnerstev “ni potrebno”, dokler so stara aktivna in uspešna. Tudi upoštevanje mlajših “naslednikov” je včasih za zaposlene težava, saj imajo v navadi, da je glavni vedno bil in vedno bo, le generalni direktor.

Na koncu ugotovimo, da gre pravzaprav za sodelovanje starejših podjetij s starejšimi vodstvi med seboj, medtem ko imajo mlajša podjetja z mlajšimi vodstvi, več uspeha pri sodelovanju z sebi podobnimi.

Kljub vsemu, imamo v Sloveniji ogromno uspešnih podjetij, tako starejših in prisotnih na trgu dalj časa, kot tudi mlajših in čisto novih, start-upov.

Ne bojte se raziskati trga, morda pa se ravno vam nasmehne sreča pri iskanju nove službe.

Če pa še koga zanima kaj vse se na področju start-up v Sloveniji dogaja, pa lahko preverite na TUKAJ.

Preberite še:

DELO, podcenjena vrednota?

Delovna vnema, največji motivator