Prvi del praznikov je skoraj mimo, in najverjetneje nas je veliko takih, ki smo bili prisiljeni odpeti vsaj kakšen gumb na hlačah. Jutri nas, vsaj do prvomajskih praznikov, zopet čaka služba in z njo tisoč in ena obveznost.

Čar praznikov ni samo v tem, koliko časa lahko nepremično preležimo na kavču, ampak, ali smo sposobni prosti čas izkoristiti tako, da bomo napolnili svoje baterije na 100 %. Morda pa nam ravno med prazniki na misel šine, kakšna nova poslovna ideja …

Da teh nekaj dni do praznikov ne bo preveč stresnih, je najbolje, da se že kar danes pripravimo na to, kar nas čaka.

  • Naredimo delovni načrt! S sodelavci, poslovnimi partnerji itd., sestavimo seznam, kaj vse mora biti do naslednjega konca tedna narejeno. Predvsem je pomembno, da si postavimo točne cilje, kaj in kdaj bo narejeno. Pri tem si lahko pomagamo tudi z produktiven.si planerjem.
  • Počivali bomo med prazniki!  Če naredimo vse do praznikov, bomo lahko med prazniki izkoristili brezdelje brez slabe vesti in konstantnih opomnikov, da nas še nekaj čaka. Tudi budilke ne bo potrebno nastaviti, vsaj ne ob tako zgodnji uri, kot smo je drugače navajeni.
  • Ne opravljajte več stvari hkrati!  Vzemite si čas za eno opravilo, ga dokončajte in se šele nato lotite novega. Ne želite si popravljati napak, ki so nastale zaradi pomanjkanja zbranosti, med ali tik pred prazniki.
  • Rekreirajte se! Ker prazniki predstavljajo »izziv« za naš prebavni sistem, je pomembno, da smo redno aktivni. Če boste praznike preživeli z družino, nekaj časa namenite družinskim športnim aktivnostim, saj veste »prijetno s koristnim«. Prav tako boste s pomočjo rekreacije in praznikov lažje odmislili na vse probleme, s katerimi se soočate v službi.
  • Preberite kakšno dobro knjigo! Lahko se odločite za kaj izobraževalnega, Getting Things Done avtorja David Allen-a, ali pa nekaj sproščujočega; nam je zelo pri srcu The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy v angleščini, saj poleg zabavnega branja obnavljamo tudi naše znanje angleščine.
  • Ne zanemarjajte svojih navad! Pridobivanje novih navad je zelo težek in dolgotrajen proces, medtem, ko se starih lahko hitro odvadimo, zato med prazniki ne pozabite čisto na njih.

Upamo, da ste lepo preživeli velikonočne praznike in vam želimo lep velikonočni ponedeljek. Nas pa čaka priprava na naslednjih nekaj delovnih dni zato, da bomo lahko med prvomajskimi prazniki brez slabe vesti odšli na dopust.