Tokrat članek povzemamo po avtorju Michael Simmons-u, članek pa je bil objavljen na observer.com

Avtor članka je preteklo leto veliko časa namenil raziskovanjem uspešnih osebnosti ter poslovnežev; Elon Musk, Oprah Winfrey, Bill Gates, Warren Buffett in Mark Zuckerberg. Želel je ugotoviti, kako deluje njihov pristop do dela.

Večina izmed njih, si namreč kljub zelo zaseden urniku vsak dan vzame VSAJ 1 uro časa (oziroma 5 ur na teden) za dejavnosti, ki so namenjene učenju oz. ohranjanju znanja.

 

Ta fenomen je avtor poimenoval pravilo 5 ur.

Največkrat 5 urno pravilo razdelijo na tri skupine. Branje, razmislek o samem sebi – meditacija, eksperimentiranje.

 

 1. Knjige

Za Oprah so knjige tiste, ki so ji omogočile, da je postala uspešna ženska. Svojo ljubezen do knjig širi tudi s pomočjo svojega knjižnega kluba.

  • Warren Buffett porabi 5 – 6 ur na dan za branje 5 časopisov in 500 strani poslovnih poročil
  • Bill Gates prebere 50 knjig letno
  • Mark Zuckerberg prebere vsaj 1 knjigo vsake 14 dni
  • Elon Musk naj bi v otroštvu prebral 2 knjigi vsak dan
  • Mark Cuban bere več kot 3 h vsak dan

Še bi lahko naštevali, saj je seznam uspešnežev, ki veliko berejo, zelo dolg.

 

2. Razmislek in meditacija

Pri nekaterih 5 urno pravilo pride do izraza predvsem v obliki meditacije in razmišljanja. Vodja podjetja AOL, Tim Armstrong, zahteva od ekipe, ki deluje neposredno z njim, da 5 ur na teden porabijo samo za razmišljanje. Vodja LinkedIna Jeff Weiner si vsak dan na urnik vnese 2 uri časa za razmišljanje …

Marsikdaj si ti posamezniki, ko naletijo na oviro, vzamejo čas, pokličejo prijatelje in se lotijo »brainstorminga« kako do uspešne rešitve tećave. Spet drugi javno objavijo svoje napake na »bulletin boardu«, kjer jih lahko vsi zaposleni vidijo, in s tem pokažejo, da se tudi vodje v podjetjih motijo.

 

3. Eksperimentiranje

Kot pri branju in razmisleku, obstaja 5 urno pravilo tudi v obliki eksperimentacije. Google je svojim zaposlenim omogočal, da med delom na novih projektih, kar 20 % časa porabijo za »igranje« z omenjenimi projekti.

Največji primer eksperimentacije bi lahko bil Tomas Edison. Kljub temu, da je bil človek genij, se je vsakega izuma lotil zelo ponižno. Poiskal je vsako možnost in nato vse te možnosti testiral. Eden izmed avtorjev njegovega življenjepisa, je zapisal, da čeprav so mu bile teorije znane, mu niso veliko pomagale pri reševanju neznanih težav.

Ta pristop je postal tako zelo ekstremen, da je njegov tekmec, Nikola Tesla, izjavil, da če bi Edison iskal šivanko v kopici sena, bi raje kot da bi premislil, kje je največja verjetnost da se šivanka nahaja, raje preiskal kar celo kopico sena.

 

Moč 5 urnega pravila

Tisti, ki zavedno implementirajo 5 urno pravilo v svoj življenjski stil imajo prednost. Večina se nas fokusira na produktivnost in efektivnost, pozabljamo pa na dejstvo, da smo se ljudje sposobni učiti in izboljševati. In ravno teh 5 ur tedensko, lahko prinese očitno razliko.

Mediji so napihnili vso to idejo okoli 22 let starih uspešnih poslovnežev, ki so zagrabili priložnost in jim je uspelo. Če pogledamo realno sliko, jih ni veliko. Koliko Mark Zuckerbergov obstaja? Ali mu je pri njegovih letih lahko kdo konkurenčen? Ravno to je razlog, zakaj je pomembno, da pridobimo novo znanje in sposobnosti. Redko kdo, bo pri 20 imel potrebno zanje in občutek za uspešno vodenje podjetja, zato je lažje 10 ali več let nameniti učenju in potem v zrelejših letih prevzeti in voditi podjetje.

 

5 urno pravilo bi morali enačiti z rekreacijo

Gibanje je za človeka zdravo in nujno potrebno. Možgani pa tudi potrebujejo stimulacijo. S takšnim pristopom zagotovimo tisto minimalno dozo, potrebno za ohranjanje dolge in uspešne kariere.

Tako kot imajo vitamini neke minimalne priporočene dnevne vnose, tako bi se morali zavedno učiti, za čim bolj zdravo in ekonomično uspešno življenje.

Dober primer tega, so posamezniki, ki ne ostanejo v koraku s časom, ker se niso pripravljeni učiti. V njihovem primeru jih tehnologija prehiti, ne znajo uporabljati programov in računalnikov ali telefonov, ter so iz dneva v dan za podjetje manj uporabni.

 

Učite se ter tako ohranite mentalne sposobnosti na vrhuncu, ostanite v koraku s časom, in ker najverjetneje nihče izmed nas ni »naslednji Mark«, vztrajajmo dlje in konstantno, da bomo ob prihodu na cilj, še vedno v top mentalni formi.