Slednje aplikacije uporabljamo tudi mi, in smo z njimi zelo zadovoljni!

 

  • Todoist – enostavna aplikacija za vodenje liste pomembni opravil. Aplikacija je na voljo v brezplačni in plačljivi obliki. Za osnovno evidence opravil je dovolj brezplačna verzija, ki pa ne omogoča opomnikov, kar pomeni, da boste morali za pregled seznama opravil sami odpreti aplikacijo. Seveda za tiste, ki imamo radi papir in želimo ohranjati znanje pisanja, naš produktiven.si planer še vedno ostaja izbira številka 1.
  • Slack – oblika komunikacije, namenjena skupinam oz poslovnim ekipam. Omogoča sinhronizacijo preko spleta in telefonov, prenos dokumentov, pogovore (tipkane in v obliki klicev), ter ima na voljo tudi Windows aplikacijo. Brezplačna aplikacija je dovolj za manjše “startupe” za večje pogovore in dodatne funkcije pa je priporočljivo vzeti plačljivo verzijo, ki omogoča skupinske VoIP klice, ogled zgodovine, dostop za goste, 10GB shranjevalnega prostora za vsakega uporabnika, itd.
  • Evernote – omogoča pisanje zapiskov, shranjevanja fotografij, zvočnih in video zapisov, ki so dostopni na več platformah hkrati (Android, IOS, Windows). Kljub veliki konkurenci, Evernote še vedno ostaja vodilna v svoji panogi, brezplačna verzija pa na žalost ponuja le 60MB prostora za uporabnika mesečno.
  • Headspace – meditacija v samo 10 minutah? Ob napornih dnevih in stresnih službah je lahko meditacija ključnega pomena za doseganje ciljev. S pomočjo Headspace aplikacije lahko meditacijo osvojite že v 10 minutah dnevno.
  • Google Drive – aplikacijo najverjetne poznate vsi. Gre za shranjevanje podatkov v “cloud” in vsak uporabnik Gmail računa ima dostop do svojega Google Drive-a. Po potrebi lahko dodatno zakupimo še več prostora. Tukaj lahko omenimo še konkurenčno aplikacijo Dropbox.

 

Noisli  si zasluži posebno omembo, še posebej za tiste, ki delate v glasnem in stresnem okolju in se težko zberete. Seveda pod pogojem da imate lahko v ušesih ali na glavi slušalke! Aplikacija je čudovita, omogoča pa, da si nastavimo kombinacijo zvokov, ki naj bi po njihovem principu delovali za višanje produktivnosti, sproščanje ali samo kot beli šum, ki blokira ostale nadležne zvoke.